Läs- & Hörsal‎ > ‎Musik‎ > ‎

The Stampede

 

Bakgrund:

Detta är en strukturtrogen modernisering av Fletcher Hendersons klassiska Stampede från slutet av tjugotalet. Här går det undan! Svänget sköts av dubbla Nord Leadar (vi hade lånat en extra), automatiserade, ihopkopplade och synkroniserade med Trident (vilken agerar banjo). Tuban är dock helt handjagad, på SH-101.

Coleman Hawkins hot-modernistiska tenorsaxsolo ersätts här av dubbla Nord Leadar (observera det blixtsnabbt passerande citatet från "In the Mood", en låt som för övrigt var ett rent plagiat på Hendersons "Hot and Anxious"), och Joe Smiths spänstiga trumpetsolo görs även det på Nord Lead. Men det avslutande riviga trumpetsolot (Rex Stewart), det är minsann en distad Moog Opus 3, vilken i och med denna låt gjorde sin debut i SHotQ!

Ljudkällor:

Korg Trident mk II (Banjo, brass, dixie trumpet, m.m.)

Roland SH-101 (Bass, staccato filter, arpeggio break, dixie clarinet, m.m.)

Korg VC-10 (saxes, choir, chant)

Nord Lead (Percussion, intro lead, trombone, sax and trumpet soli, bells, m.m.)

Big Briar Theremin (yelps, clarinet chorus)

Moog Opus 3 (blasts, dist lead, dixie trombone)

Boss DR-110 (additional drums and handclaps)

Övrig Utrusting:

Cubase VST 4.1 Mac

Zoom Studio 1201 effektprocessor

Boss Digital Delay

Kuriosa:

Vi är mycket stolta över klarinettchoruset, med dess spöklika instrumentering: 2 thereminer och dallrig kör från VC-10. Särskilt med tanke på att theremintraktörerna Beskberg och Limberg vid denna tidpunkt hade uppnått en icke föraktfull grad av förfriskning.

Pristävling:

Den som först lyckas korrekt tolka vocoderrösten i slutvarvet (från 2:34 och framåt) vinner ett fint pris: möjlighet att deltaga vid en SHotQ-session och agera gästsolist! Hör av er till shotq@shotq.se snarast!